Mitä on Shaolin Kungfu?
23.09.2010 09:37

shaolin-kungfu-sparring-1Shaolin Kungfu on taistelutaito jota harjoitettiin ensimmäisen kerran Kiinan legendaarisessa Shaolin-luostarissa. Sen on sanottu olevan vanhin elossa oleva, katkeamaton taisteluperinne. Taidon historia on noin 1500 vuoden pituinen, jonka kuluessa se on haarautunut lukuisiin eri kungfu-tyyleihin, kuten Tai Chi Chuan-, Hung Gar-, Rukoilijasirkka-, Wing Chun- ja Choy Lee Fut -kungfu, sekä monet muut. Shaolin Kungfua on läpi vuosisatojen harjoitettu sekä munkkien että maallikkojenkin toimesta.


Monet pitävät Shaolin Kungfua maailman parhaana taistelutaitona. Tämä ei pelkästään liity Shaolin Kungfun käyttökelpoisuuteen missä tahansa tosielämän taistelutilanteissa, vaan myös sen harjoittelun luonteeseen jossa harjoitetaan tasapuolisesti ihmisen kaikkia osa-alueita. Tästä johtuen Shaolin Kungfun hyödyt jatkuvat pitkälle taistelun ulkopuolelle terveyden, henkilökohtaisen kehityksen, sekä mielen, energian ja henkisen kultivoinnin alueille, joka tekee siitä ainutlaatuisen ja äärimmäisen korkean tason harjoitusmuodon.


Shaolin Kungfun taistelutekniikat ovat suoraviivaisia ja tehokkaita, jotka ovat myös zen-harjoittelun tunnusmerkit. Sitä leimaa kuitenkin myötätuntoisuus ja viisaus: Shaolin Kungfun harjoittelija vaalii elämää, kaihtaa väkivaltaa, ja pyrkii rauhanomaisiin, kaikkia hyödyttäviin ratkaisuihin.

Viimeksi päivitetty 16.12.2011 15:46