Mitä Shaolin Kungfu tarjoaa?
23.09.2010 09:40

shaolin-kungfu-sparring-4Shaolin Kungfua voi harjoittaa monella eri tasolla harjoittelijan omasta valmiudesta ja suuntautumisesta riippuen.


Perustasollaan aito Shaolin Kungfu tarjoaa loistavaa terveyttä, elinvoimaisuutta ja hyvää itsepuolustustaitoa. Keskitason harjoittelu auttaa harjoittelijaansa olemaan tehokas ja menestyksekäs kaikilla elämänsä osa-alueilla. Korkeimmalla tasollaan Shaolin Kungfu on äärimmäisen käyttökelpoinen väline henkiseen kehitykseen, vieden harjoittelijansa kohti onnellisuutta, sisäistä rauhaa ja henkistä täyttymystä.


Kaikki nämä hyödyt ovat läsnä harjoittelun perusteista lähtien - hyötyjen painopiste ja vaikutus riippuu harjoittelijasta itsestään; hänen edistyneisyydestään ja hänen harjoittelunsa laadusta. Hyödyt eivät kuitenkaan rajoitu harjoittelijaan itseensä, vaan auttaa rikastamaan myös muiden elämää: Oikean harjoittelun myötä oppilas tulee myötätuntoiseksi, ritarilliseksi ja oppii ylläpitämään korkeaa moraalia.


Ihanteina Shaolin Kungfun harjoittelijalle ovat Soturioppinut ja Soturimunkki.

  • Soturioppinut ei ainoastaan ole tehokas taistelussa, vaan omaa myös korkean sivistyksen taiteissa, tieteissä ja ajattelussa.
  • Soturimunkki pyrkii vaalimaan korkeimmalla tasollaan rohkeutta, myötätuntoisuutta sekä kosmista viisautta, eli täydellistä ymmärrystä olevaisuudesta.

Viimeksi päivitetty 16.12.2011 15:46