Zen ja Shaolin Chi Kung
11.10.2010 12:38

bodhidharmaShaolin-perinteen varhaisista lähtökohdista asti chi kung on ollut olennainen osa Zen-harjoittelua. Ensimmäisen kerran Shaolin-luostarissa sitä opetti Bodhidharma, suuri henkinen opettaja Intiasta, joka käytti chi kungia tehokkaana harjoitusmenetelmänä valaistumista varten valmistautumiseen. Hän huomasi, että Shaolin-luostarin munkit olivat fyysisesti heikkoja ja väsyivät helposti, joten hän opetti chi kungia auttaakseen heitä harjoittamaan itseään kokonaisvaltaisesti - sekä fyysisesti että henkisesti.


Bodhidharma opetti perimätiedon mukaan kaksi kokoelmaa chi kung-harjoituksia, "18 Lohanin Kättä (Shi Ba Luo Han Shou)" ja "Jänteiden Muuntamisen 12 Harjoitusta" (Yi Jin Jing), sekä myös taidon nimeltään "Luuytimen Puhdistaminen" (Xi Sui Jing). Näistä varhaisista ajoista asti chi kung-harjoittelu kukoisti Shaolin-luostarissa. Se sai vaikutteita monista kiinalaisista ja taolaisista taidoista, ja kehittyi laaja-alaiseksi, syvälliseksi ja äärimmäisen tehokkaaksi harjoitteluperinteeksi.


Aidossa, täydellisenä säilyneessä perinteessä Zen ei koskaan ajautunut erilleen chi kungista. Shaolin Chi Kungia käytettiin - ja yhä käytetään - korvaamattomana välineenä kokonaisvaltaiseen kehitykseen. Aidossa Shaolin-harjoittelussa, chi kung on Zenin leimaamaa niin hengeltään, sovellutuksiltaan, tuloksiltaan kuin myös lopulliselta päämäärältään.

Viimeksi päivitetty 16.12.2011 16:21