Zen ja Shaolin Kungfu
11.10.2010 12:41

shaolin-kungfu-sparring-2Shaolin Kungfu on alun perin tarkoitettu henkiseen kehitykseen. Harva tämän päivän kungfu- tai Shaolin-harjoittelija on tietoinen tästä tosiasiasta; se on kuitenkin helppoa ymmärtää, kun pidämme mielessä että menneisyyden Shaolin-luostarissa asuneet munkit olivat siellä vain yhtä tarkoitusta varten: Kultivoidakseen itseään henkisesti valaistumista varten.


Shaolin Kungfun lähtökohdat ovat chi kungissa. Kun monet Kiinan kuuluisat sotilaskenraalit vetäytyivät Shaolin-luostariin harjoittaakseen itseään henkisesti, he muokkasivat siellä opetettua chi kungin "18 Lohanin Kättä" -kokoelmaa itselleen paremmin soveltuvaksi. Ajan kuluessa siitä kehittyi kungfu-sarja nimeltään "18 Lohanin Nyrkkiä", jota munkit käyttivät voimistaakseen itseään fyysisesti ja henkisesti, ja parantaakseen mahdollisuuksiaan valaistumiseen.


Monelle ajatus taistelutaidosta, joka tähtää korkeimpaan henkiseen täyttymykseen, voi tuntua ristiriitaiselta ja jopa mahdottomalta. Zen-perspektiivistä näin ei kuitenkaan ole; kysymyksessä on yksinkertaisesti väline, joka tähtää suoraan ja selkeästi yksinkertaiseen päämäärään.


Tämän päivän harjoittelijalle Shaolin Kungfun alkuperäinen päämäärä voi yhä olla saavutettavissa, kunhan vain perinne on aitoa. Ajan myötä tämä taistelutaito on kehittynyt historiallisista lähtökohdistaan valtavan suureksi kentäksi taitoja ja harjoitustapoja, jotka voivat palvella loistavasti monia erilaisia tavoitteita. Shaolin Wahnam-instituutissa opetamme Shaolin Kungfua tavalla, joka pitää sisällään myös sen alkuperäisen Zen-harjoittelun.

Viimeksi päivitetty 16.12.2011 16:22