Zen-harjoittelu Shaolin Wahnamissa
01.10.2010 18:00

chi-kung-practicing-4Zen-opetus koulussamme poikkeaa chi kungista ja kungfusta. Emme ylläpidä Zen-opetusohjelmaa, tai toistaiseksi järjestä Zenissä alkeiskursseja kuten muissa taidoissa.


Tämä ei kuitenkaan tarkoita että laiminlyömme Zenin harjoittelua, tai että sitä ei opeteta koulussamme. Koska Zen on yksi "Kolmesta Shaolin-aarteesta", on velvollisuutemme ja ilomme harjoittaa sitä, ja opettaa sitä eteenpäin ansaitseville oppilaille kuten se on aidossa Shaolin-perinteessä välitetty.


Käytämme tähän tarkoitukseen Shaolin Chi Kungia ja Shaolin Kungfua. Kumpikin tarjoaa sekä vasta-alkajalle että edenneelle harjoittelijalle ihanteellisen välineen Zenin harjoitteluun. Opetamme chi kung- ja kungfu-alkeiskurssiemme ensimmäisestä tunnista lähtien käytännön menetelmiä Zenin harjoittamiseen, jotka antavat avaimet harjoitteluun kaikkissa kolmessa Zenin merkityksessä - erityisesti meditaatiossa ja henkisessä kehityksessä. Opetuksemme ei ole uskonnollista, mutta uskonnollisesti suuntautunut henkilö voi erittäin tehokkaasti soveltaa oppimaansa myös Zen-buddhalaiseen (tai muunlaiseen uskonnolliseen) harjoittamiseen.


Jos tämä kuulostaa epätavalliselta lähestymistavalta, on hyvä pitää mielessä että tämä on tapa jolla Zeniä harjoitettiin Shaolin-luostarissa yli tuhat vuotta sitten: Shaolin Zen, -Chi Kung ja -Kungfu olivat - ja voivat yhä olla - yhtä samaa harjoittelua, ainoastaan menetelmät vaihtelevat.

Viimeksi päivitetty 16.12.2011 16:22